Het Symposium

Het Nationaal Wiskunde Symposium is meer dan een decennium geleden begonnen als de Kaleidoscoopdag. Deze dag werd elk jaar door een andere studievereniging georganiseerd, maar werd eigenlijk vrijwel alleen bezocht door de studenten uit de desbetreffende stad. Vorig jaar is het besloten dat de naam veranderd zou worden in Nationaal Wiskunde Symposium, met de aspiratie om inderdaad een nationaal symposium te worden. Dit jaar heeft de Leidse studievereniging voor natuurkunde, sterrenkunde, wiskunde en informatica “De Leidsche Flesch” een commissie geformeerd om het NWS 2017 te organiseren.

Commissie

commissie Van links naar rechts: Paul, Jannetje, Georg, Olaseji, Delion, Tineke.

Delion Tholens

Praeses:
Onze Praeses Delion is 20 jaar oud. Hij is wiskunde gaan studeren simpelweg om puzzels te maken die niet eens -in ieder geval tijdens de studie- bedoeld zijn om de werkelijkheid te begrijpen maar alleen als uitdaging om het abstract denken te trainen. Hij is er nu nog steeds gepassioneerd over om dat het altijd klopt en bewezen is. Het vakgebied Dynamische Systemen is naar zijn mening de mooiste vorm van het combineren van theoretische wiskunde en het beschouwen van de werkelijkheid. Naast zijn studie luistert Delion het liefst naar muziek in zijn kamer, waar hij twee speakers heeft staan die even lang zijn als hijzelf.

Georg Huppertz

Ab-actis:
Momenteel zit Georg in het tweede jaar van de bachelor wiskunde. Buiten zijn studie doet hij aan waterpolo en fluit hij sinds kort ook wedstrijden. Hij heeft gekozen om het symposium te organiseren omdat hij het een unieke gelegenheid vond. Het symposium doet immers iedere stad maar eens in de zoveel jaar aan. Het mooie aan dit commissiewerk vindt hij dat het hem tegelijkertijd bezig houdt met wiskunde en zijn eigen ontwikkeling, op een manier die zo wezenlijk verschilt met de alledaagse situatie waarin je sommetjes maakt of stellingen bewijst.

Tineke Nogarede

Quaestor:
De 23-jarige wis- en bouwkundige woont in Leiden maar studeert het grootste deel van haar tijd in Delft. In haar vrije tijd zingt Tineke graag en ze houdt van buiten sporten zoals schaatsen, fietsen, wandelen, roeien en klimmen. Als ze niet met studie of commmissies bezig is, is ze wel iets aan het ondernemen met vrienden of familie. Twee items op haar bucketlist zijn een wereldreis maken en een boerderij in Scandinavië kopen. Als dat niet lukt wil ze in ieder geval een eigen grote moestuin. Het leuke aan wiskunde vindt zij dat je weet dat het wel of niet klopt.

Jannetje Driessen

Assessor Logistiek & ICT:
Jannetje is een 19 jaar oude wiskunde studente. Zij studeert wiskunde omdat elk probleem weer een uitdaging geeft die toch definitief en onbetwistbaar op te lossen is. Als pauze van het harde werk van een wiskunde-nerd gaat ze ook vaak zeilen bij studentenzeilvereninging De Blauwe Schuit. Ze wilt ooit in haar leven langs de fjörden van Noorwegen zeilen in een kajuitboot. Verder zingt ze vaak -wellicht vals- en houdt ze heel erg van alles wat met koken en bakken te maken heeft. Haar favoriete toetje om te maken? Crème brûlée.

Olaseji Akinrogunde

Assessor Extern:
Olaseji, of ook wel Seji, is een derdejaars econometrist. Haar hobbies zijn lezen, hardlopen en schermen. Als ze één ding van haar bucketlijst zou mogen kiezen om te doen, zou dat een wereldreis zijn. Ze helpt met het organiseren van het NWS, omdat wiskunde ontzettend gaaf is met oneindig veel opties. Die schoonheid wil ze graag met mensen delen.

Paul Couzy

Assessor Aquisitie:
Naast wiskunde doet dubbelstudent Paul ook sterrenkunde. Hij is nu 23 jaar en hoopt binnenkort zijn bachelor af te ronden. Hij roeit al een paar jaar bij Asopos de Vliet en is lid van het adviesorgaan van De Leidsche Flesch. Verder zit hij bij het meest illustere dispuut van S.C.R.E.D. namelijk T.A.E.N.I.A. bij studentenvereniging SSR. Hij heeft een vrij druk leven en probeert genoeg tijd vrij te maken voor series kijken, gamen en roeien.